Ustalık Telafi Programı

26.09.2022 316

Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarında uygulanmak üzere 33 alan 181 dalda "Mesleki Eğitim Merkezi Telafi Çerçeve Öğretim Programları" hazırlanmış, Talim ve Terbiye Kurulunun Kararı ile uygun bulunarak uygulamaya konulmuştur.

Ortaöğretim, Ön lisans ve Lisans mezunları için;

1. Bu programlardan hangi yılda mezun olduklarına bakılmaksızın istemeleri halinde tüm lise ve üniversite mezunları yararlanabileceklerdir.

2. Programın süresi ilgili alan/dalın çerçeve öğretim programında belirtilen süre kadar olup en fazla 27 hafta olarak uygulanacaktır.

3. Programın eğitim içeriğinin tamamı işletmelerde yapılacaktır.

4. Eğitime bir işletme ile sözleşme yapılması akabinde başlanacaktır.

5. Eğitim süresince öğrencilerin sigorta primleri ile işletmelere Devlet katkısı ödemesi yapılacaktır.

6. Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı Önceki Öğrenmelerin Tanınması, Denklik ve Ölçme Değerlendirme İşlemleri İle İlgili Usul Ve Esaslara İlişkin Yönerge hükümlerine göre yapılan ustalık beceri sınavına, eğitimlerini tamamladıkları tarih itibariyle açılacak ilk sınav döneminde alınabileceklerdir.

7. Eğitim sonunda başarılı olanlara Ustalık Belgesi düzenlenecektir.

8. Öğrenciler, e-Mesem sistemi "Ön Kayıt" ekranındaki "Kapsam" bölümünden "Ustalık Telafi" sekmesi seçilerek kaydedilecektir.

9. Uygulamaya ilişkin diğer hususlar "Telafi Çerçeve Öğretim Programının Uygulanmasına İlişkin Açıklamalar" başlığı altında yer almaktadır.

Programa Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

·         Vergi levhası fotokopisi

·         Ustalık ve usta öğreticilik belgesi fotokopisi.

·         İşyeri hekiminden alınmış sağlık raporu.

·         Kimlik fotokopisi

·         1 adet fotoğraf

·         Öğrenim belgesi ( en az lise mezunu ) fotokopisi

·         Sözleşme ve Taahhütname ( okulda imzalanacak )