Mesleki Eğitim Merkezi

04.06.2020 558

Mesleki Eğitim Merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaöğretim kademesinde mesleki eğitim okullarıdır. Öğrenciler ilgi ve yetenekleri olduğu meslek alanında hem çalışarak hem okuyarak eğitim alır. Eğitim-öğretim süresi 4 yıldır.

Meslek liselerindekinden farklı olarak okul eğitimi haftada bir gündür. Diğer günlerde işletmelerde mesleki eğitim yapılır. Pratik eğitim esastır. Ancak teorik eğitim de ihmal edilmez. Okul devamsızlık sınırı yıllık 6 gündür.

Kalfalık Eğitimi

Kalfalık eğitimi, 9. sınıfta başlayıp 11. sınıfın sonunda sona erer. 11. sınıfın sonunda başarılı olan öğrenciler Kalfalık Belgesi almaya ve Ustalık Eğitimine başlamaya hak kazanır.

Ustalık Eğitimi

12. sınıfı başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz Ustalık Belgesi, diploma programını tamamlayan öğrencilerimiz ise Ustalık Belgesinin yanında Lise diploması da almaya  hak kazanır.

Mesleki Eğitim Merkezi Tanıtım Filmi

04-06-2020